...

Sanat Kulübü

Hakkımızda

Kulübümüz kurulmaya birkaç arkadaşın karar vermesi ile başlamıştır. Bu arkadaşların genel amacı toplum için yararlı bir şeyler yapıp, yararlı bireyler ve ya  yararlı toplumlar oluşturmak için ufakta olsa bir başlangıç yapmaktı. Mayıs(2012) ayında kulüp olarak kendini tamamlamış olup Aralık(2012) ayına kadar heyecan ile Rektörlüğümüzden gelecek haberi bekledi ve kulüp kuruldu. O günden sonra hızla çalışmalara başlayan ve devam etmekte olan NevşehirHacı Bektaş Veli Üniversitesi Sanat Kulübü  Genel amaçları doğrultusunda ve Nevşehir HBV Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönetmeliği - Tüzüğünün rehberliğinde  ve  Doç. Dr. Bahar İŞİGÜZEL’in danışmalığında etkinliklerine devam etmektedir.

Misyonumuz

Nevşehir HBV Üniversitesi Sanat kulübü olarak Öğrencilerin ve Öğretim personellerinin yardımıyla; topluma katılma, topluma yararlı bireyler haline getirmek amacıyla, Nevşehir HBV Üniversitesi sorumluluğunda yakın ve uzak çevresine karşı duyarlı, çağdaş yöntemlerle yeterli ve kaliteli düzeyde kültürel etkinliklerin(TİYATRO, RESİM, KONSERLER, SÖYLEŞİLER) çağın gereklerine uygun olarak modern bir şekilde sunulmasını amaçlamaktayız.

Vizyonumuz

Nevşehir HBV Üniversitesi Sanat kulübü; Kültürel tüm hizmet alanlarında; öğrenci ve personel yardımıyla topluma yönelik, kaynaklarını verimli ve etkin kullanan bilgi ve teknoloji ile desteklenmiş, kültürel etkinlikler kapsamında, Nevşehir HBV Üniversitesi Sanat kulübü öncü bir hizmet birimi olmaktır.

Kulübün Amacı

Sanat kulübü olarak, üye öğrencilerin  sanatsal nitelik ve yeteneklerini destekleyerek hem bireysel hem de toplumsal bağlamda yararlı sanatsal faaliyetler gerçekleştirmelerine yol gösterici ve eğitici bir felsefe ile destek olunması amaçlanmıştır. Bu bağlamda, Tiyatro, Müzik, Dans, Resim, Yazarlık Masası, El Sanatları vb. branşlarda faaliyetlerimiz devam etmektedir. Üye olmak isteyen öğrencilere üye alım süreçlerinde öğrenci eğitmenler danışmanlık yaparak, kişilerin nitelikleri doğrultusunda uygun branşlara yönlendirmeleri yapılmaktadır. Her branşın eğitim süreci güz döneminde yaklaşık 2 aydır ve sonrasında sene boyunca yapılacak olan etkinlik planlamalarına geçilmektedir. Sanat kulübü yıl boyu faaliyetlerdeki en önemli hedefi her sanat branşının hem öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlamak hem de buna eş zamanda topluma da faydalı sanatsal ürünler ortaya koymalarını sağlamaktır.

4) Kulübün Yapacağı Faaliyetler

* Nevşehir İli Köy Okulları Etkinlikleri: Her yıl farklı ilçelerden seçilen en az 5 köy okuluna
sanatsal ziyaretler gerçekleştirerek, çocukların tiyatro, müzik vb. sanat alanlarıyla tanışmalarını
sağlamak,arıyla tanışmalarını sağlamak,
* Tiyatro Gösterimi: Her yıl tiyatro branşının eğitimleri sonucunda en az iki ana oyun ile seyirci
karşısına çıkan öğrencilerin özgüven, yetenek ve gelişimlerini takip etmek,
* Müzik: Her yıl Müzik branşının eğitimleri sonucunda Konser, Şiir Dinletileri,
Sahne sanatı çalışmalarını koordine etmek ve gerçekleştirmek,
* El Sanatları: Üyelere gerekli eğitim verilerek, el becerilerinin gelişmesi ve gündelik hayatta
kullanılabilecek el sanatları ürünleri (çanta, takı, hat sanatı vb.) ortaya çıkarabilmelerini
sağlamak,
* Dans: Her yıl dans branşının eğitimleri sonucunda, dans gösterimi
planlamak ve gerçekleştirilmesini desteklemek, ayrıca Müzik ve Tiyatro
branşlarıyla (müzikal, konser koreografisi) disiplinler arası çalışarak gerekli dans
desteğinin sağlanmasını koordine etmektir.