...

Sanat Kulübü

Aşıklı Höyük, Mokissos Antik Kenti ve Ihlara Vadisi Ziyareti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sanat Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik 02/12/2023 tarihinde birden çok fakülteden öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

NEVÜ'nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşma üniversitesi olarak belirlenmesiyle birlikte öğrencilerin Kapadokya Bölgesi'nin kültürel ve doğal mirası hakkında bilgi edinebilmeleri amacıyla yapılan etkinlik kapsamında Aşıklı Höyük yerleşimine gerçekleştirilen gezide Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Volkan GÜNGÖRDÜ (arkeoloji bölümü) tarafından öğrenciler bilgilendirilmiştir. Bölgenin ilk Neolitik yerleşimlerinden biri olan Aşıklı Höyük'te insanların nasıl yaşadıklarına ve yaşam alanlarının düzeni ile mimarisine dair bilgilendirme yapılmıştır.

Gezimizin ikinci durağı olan Mokissos yerleşimi ise Sanat Tarihi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üy. Can ERPEK tarafından doğal yapısı ve mimarisiyle birlikte  anlatılarak bölgede yapılan kazılar hakkında bilgi verilmiştir.

Son olarak Ihlara Vadisi'nde yapılan yürüyüşle gezimiz sonlandırılmıştır. Gezi esnasında Sanat Tarihi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üy. Can ERPEK ve Ağr. Gör. Dr. Ahmet ARI tarafından vadide yer alan kiliseler hakkında öğrenciler bilgilendirilmiştir.