...

Sanat Kulübü

Göreme Açık Hava Müzesi ziyareti ve Zemi Vadisi Yürüyüşü 10/12/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sanat Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik birden çok fakülteden öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

NEVÜ'nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşma üniversitesi olarak belirlenmesiyle birlikte öğrencilerin Kapadokya Bölgesi'nin kültürel ve doğal mirası hakkında bilgi edinebilmeleri amacıyla yapılan etkinlik kapsamında Göreme Açık Hava Müzesine gerçekleştirilen gezide kulüp başkanı M. Arif KARACA tarafından üyelere bölgeye ve bölgede yer alan tarihi eserlerin sanatsal değerleriyle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.

Göreme Açık Hava Müzesi ile ilgili genel bilgi verildikten sonra içerisinde bulunan kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekânları yerinde gezilerek öğrencilere kiliseler ve şapellerde yer alan ikonalar hakkında bilgiler verilmiştir.

Ardından Zemi Vadisi yürüyüşüyla etkinlik sonlandırılmıştır.